پرداخت ۱۸۰ میلیارد ریال تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی همدان

گردشگری
پرداخت ۱۸۰ میلیارد ریال تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی همدان

همدان (ایرنا) – معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان اعلام کرد که در سال جاری، ۱۸۰ میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره به هنرمندان صنایع دستی استان پرداخت شده است. از این میزان، ۴۰ میلیارد ریال مربوط به اعتبارات سال گذشته بوده است. 


جزئیات تسهیلات اعطاشده

محمدرضا خلجی، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی همدان، اظهار داشت که اعتبارات امسال در قالب تسهیلات تبصره ۱۸ در مرحله معرفی به بانک قرار دارد. وی افزود که در سال گذشته نیز ۵۱۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی و تبصره ۱۸ به هنرمندان صنایع دستی استان پرداخت شده است. 


تعداد هنرمندان و کارگاه‌های فعال در استان

به گفته خلجی، ۵۰ هزار و ۷۶۲ هنرمند در ۸۵ رشته فعال صنایع دستی استان همدان مشغول به فعالیت هستند. این رشته‌ها شامل سفال و سرامیک، منبت و معرق چوب، رودوزی‌ها، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی، زیورآلات سنتی، گلیم و چرم می‌شوند. همچنین، ۳۴ هزار و ۷۹ کارگاه تولیدی صنایع دستی در استان فعال است. 


بیمه هنرمندان و صدور مجوزها

خلجی با اشاره به اهمیت حمایت از هنرمندان، بیان کرد که در سال جاری ۶۶۴ هنرمند بیمه شده‌اند و تاکنون ۴۴ هزار و ۲۵۱ مجوز صنایع دستی در استان صادر شده است. این مجوزها شامل کارت شناسایی، پروانه تولید انفرادی، مجوز پروانه تولید کارگاهی و جواز تأسیس کارگاهی بوده است. 


احداث بازارچه‌ها و فروشگاه‌های صنایع دستی

معاون صنایع‌دستی همدان از فعالیت ۷۳۰ فروشگاه صنایع دستی در استان خبر داد و افزود که سه بازارچه صنایع دستی نیز در حال احداث است. وی تأکید کرد که این بازارچه‌ها نقش مهمی در ارائه و معرفی آثار هنرمندان استان دارند و می‌توانند به شناسایی نقاط قوت و ضعف در تولید و بسته‌بندی محصولات کمک کنند. 


برگزاری نمایشگاه‌ها و دوره‌های آموزشی

در سال جاری، ۲۲ نمایشگاه موقت صنایع دستی با ۳۲۰ غرفه در استان برگزار شده است. همچنین، دوره‌های آموزش رایگان تخصصی و عمومی برای هزار و ۶۲۰ نفر از شاغلان و علاقه‌مندان به این حوزه برگزار شده است. خلجی اظهار کرد که این آموزش‌ها به توسعه و حمایت از هنرهای صنایع دستی استان کمک می‌کند. 


صادرات صنایع دستی استان

طبق آمارهای گمرک، در ۱۰ ماهه امسال ۳۰ میلیون و ۱۸۰ هزار دلار کالاهای صنایع دستی از مبادی غیررسمی استان همدان صادر شده است. عمده این صادرات در رشته‌هایی مانند سفال و سرامیک، مرواربافی، چرم، شیشه و رودوزی سنتی بوده و به کشورهایی نظیر عراق، ایتالیا، آلمان، هلند، آذربایجان و ترکیه انجام شده است. 


نقش صنایع دستی در اشتغال‌زایی و اقتصاد روستایی

خلجی تأکید کرد که صنایع دستی ظرفیت زیادی در اشتغال‌زایی و جذب نیروی کار دارد و می‌تواند پیشران توسعه و اشتغال استان باشد. وی افزود که در مناطق روستایی، صنایع دستی یکی از عوامل مکمل اقتصاد کشاورزی است و ظرفیت خوبی برای ایجاد فرصت‌های شغلی و کسب درآمد دارد. 


 



نظرات کاربران

ارسال نظرات